icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Makers van het Noorden

Makers van het Noorden sinds 1931! Rottinghuis' Aannemingsbedrijf is een ontwikkelend bouwer gevestigd in Groningen Stad. Elke dag staan wij klaar voor onze opdrachtgevers in de sectoren woningbouw, utiliteitsbouw, woningverbetering en bouwservice en onderhoud. We bouwen samen met onze opdrachtgevers, comakers en zusterbedrijven aan een duurzame toekomst voor Stad en Ommeland.

BVGO_Vlaggen_Bewerkt_200206_01.jpg
Drie bedrijven; één team

Drie bedrijven, één team

Rottinghuis is onderdeel van Koninklijke VolkerWessels. Wij staan als regionale bouwpartner dicht bij onze klanten, maar bieden deze de voordelen van een groot concern. Samen met Koenen Bouw uit Emmen en Reitsma Bouw uit Drachten bedienen we de markt in de drie Noorderlijke provincies onder de vlag van VolkerWessels Bouw en Vastgoedontwikkeling Noord. Binnen 'VolkerWessels Noord' werken we als één team samen en bieden zo kwaliteit en continuiteit op de projecten waar we trots op zijn! 

Hereplein Krokus
Rottinghuis is gevestigd aan het Hereplein in Groningen

Missie

Bij Rottinghuis hebben we aandacht en respect voor onze medewerkers, klanten en voor de kwaliteit van onze leefomgeving hoog in het vaandel staan. Dat dragen wij uit met onze missie. U mag ons hier op aanspreken.

Als bouwbedrijf stellen wij ons voortbestaan zeker door op maatschappelijk verantwoorde wijze te werken aan renderende opgaves. Daarbij zetten wij de vraag van onze klanten om in kwalitatief hoogwaardige producten en diensten. Onze medewerkers en onze klanten mogen trots zijn op de prestaties van ons bedrijf. Wij leveren een bijdrage aan de gebouwde omgeving in onze regio met respect voor mens en omgeving. Wij leveren daarbij een zinvolle bijdrage aan het behoud en de verduurzaaming van bestaand vastgoed en realiseren nieuwe projecten vanuit zowel maatschappelijke behoefte als innovatieve ontwikkelingen.

Onze mensen zijn ons belangrijkste kapitaal. Als werkgever bieden we hen de ruimte om zich te ontpooien en ontwikkelen naar eigen behoefte binnen hun vakgebied. Daarmee vormen zij met hun kennis, expertise en ambities de basis voor onze reputatie als kwaliteitsbouwer. Binnen onze bedrijfscultuur is aandacht en ruimte voor menselijkheid, openheid en zorgvuldigheid in de interne en externe communicatie.

Wij bouwen aan duurzame relaties met onze opdrachtgever. Wij werken graag samen met opdrachtgevers en specialisten die onze kwaliteitswaarde delen. Als bouwpartner willen we een vakbekwame, solide en voorspelbare partij zijn die de processen van de opdrachtgevers centraal stelt in de wijze waarop we samenwerken 

Onze opdrachtgevers en onze medewerkers mogen bouwen met Rottinghuis als een bijzondere en plezierige belevenis ervaren.

Rijke historie

2021 wat het jaar dat Rottinghuis haar 90 jarig bestaan vierde. Als bouwer een begrip in de stad Groningen, maar het bedrijf vindt haar 'roots' in Delfzijl, waarbij het begin 20e eeuw voornamelijk waterbouwkundige werkzaamheden en de handel in bouwmaterialen bedreef.

In 1931 vestigde Harmannus Rottinghuis zich in de stad Groningen aan de Paterswoldseweg. Een markeerpunt bepalend voor het bedrijf zoals we dat vandaag de dag nog steeds kennen.

Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf begon in een economisch zeer zware periode; de crisis van de jaren '30. Onder omstandigheden waar we ons nu nauwelijks nog een voorstelling van kunnen maken, moest Harmannus Rottinghuis zijn bedrijf in de benen zien te houden. Ook tijdens de 2e wereldoorlog bleef hij niet gespaard en belande zelfs als gevangene van het Nazi-regime in een interneringskamp in het zuiden van ons land. Maar hij wist de omstandigheden waarin hij en zijn tijdgenoten leefden om te zetten in daadkracht en visie. En bouwde zo het bedrijf op dat vandaag de dag nog steeds staat als een huis.

Rottinghuis was een innovator, die de nood op het gebied van volkshuisvesting na de oorlog wist te vertalen in een bouwsystematiek die daar een zeer effectieve oplossing in bood; het gepatenteerde Rottinghuis-systeem - een ware voorloper van de huidige prefab-concepten voor woningbouw. Ontwikkeld en gemaakt in de stad Groningen op de werf aan het Eemskanaal. Enorm succesvol ook; een groot deel van Groningen werd wederopgebouwd met dit bouwsysteem. Er werden in de periode 1945 - 1970 hele wijken gebouwd met dit systeem, waarmee het landelijke faam verwierf.

Rottinghuis werd in 1971 onderdeel van de Stevin Groep. Deze fuseerde in 1978 met Koninklijke Adriaan Volker tot Koninklijke Volker Stevin nv. In 1997 volgde de fusie met de Kondor Wessels Groep N.V. Sinds die tijd is Rottinghuis een zelfstandige werkmaatschappij van Koninklijke VolkerWessels B.V.

In de afgelopen jaren heeft de organisatie zichzelf opnieuw uitgevonden. Met een hernieuwde koers als ontwikkelend bouwer en binnen een sterk team dat we samen met Reitsma Bouw en Koenen Bouw vormen onder de VolkerWessels Noord vlag. Maar we houden het DNA van de innovator van weleer in tact in de manier waarop wij de digitalisering en technologische mogelijkheden verweven in onze manier van ontwikkelen, engineers, bouwen, restaureren, renoveren en onderhouden. Met visie, passie en expertise zorgen we voor onze opdrachtgevers en hun huisvestingsvraagstukken in de stad en daarbuiten.

Rottinghuis was èn is vooral een bouwend familiebedrijf, met vanaf het eerste moment veel aandacht voor het sociale welzijn van de eigen medewerkers. Waarin de betrouwbaarheid als organisatie direct verbonden was met de betrouwbaarheid als werkgever. Dat is ook wat we vandaag terugzien binnen de manier van samenwerken als VolkerWessels Noord. Samen schrijven wij het volgende hoofdstuk in het ‘boek’. Samen op naar de 100 jaar!