icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In de wijk Meerstad aan de Ringdijk ontwikkelde en bouwde Rottinghuis 19 bijzondere woningen in het deelplan Dijkzicht - Tersluis. Met vrij zicht over het water en de stad binnen fietsbereik is het hier geweldig wonen.

Ontwikkelaar
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf
Realisatie
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf
Architect
AAS Groningen
Omschrijving
8 vrijstaande dijkwoningen en 11 geschakelde splitlevelwoningen
Energie en duurzaamheid
BENG, gasloos en aardbevingsbestendig
Periode
oktober 2021 - 31 juli 2022

Rij- en dijkwoningen

Er zijn 2 woningtypes gerealiseerd met elke hun eigen karakteristieken; 11 geschakelde split-levelwoningen en 8 vrijstaande schuurwoningen op de dijk.  Beide types zijn aardbevingsbestendig gebouwd. Voor de geschakelde woningen blijkt dit uit extra dikte in de betonnen vloerdelen voor zowel de begane grond als de verdieping en de dilataties in de gevel. De schuur-woningen zijn opgebouwd met een HSB-constructie en zijn hierdoor licht, absorberend en duurzaam.

Karakteristieke gevels
De kwaliteit van beide woningtypes is af te lezen aan de gevels. Zoals het metselwerk met geïntegreerde luifels, bordes, nissen en nestkasten bij de rijwoningen. Ook zijn de kopgevels voorzien van strakke zinken afdekkers.De vrijstaande dijkwoningen zijn afgetimmerd met het zwarte rabat, wat de woningen hun karakteristieke schuurwoning uitstraling geeft. Helder in eenvoud, klasse in afwerking!

Fotografie: Ronnie Zeemering - ©Zeemering Media