icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rottinghuis versterkt

De aardbevingsproblematiek in Groningen heeft al jaren grote impact op het welzijn en de veiligheid in de provincie. Om op het gebied van veilig wonen, leren en werken een impuls de creëren is het Bedrijfsbureau BI opgericht. Het Bedrijfsbureau BI werkt aan versterkingsopgaves in opdracht van de Nationaal Coördinator Groningen.

B6 samenwerking

Het Bedrijfsbureau BI is opgericht door zes bouwbedrijven die actief zijn in het aardbevingsgebied. Rottinghuis is één van deze zes bedrijven. Door samen te werken en de versterkingsopgave vanuit bouwkundig perspectief te benaderen, is er een ware impuls gegeven aan, met name, het versterken èn verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied. 

Aanpakken en oplossen
De insteek van de werkwijze van Bedrijfsburea BI is dat wij vanuit een bouwkundig en constructief perspectief de planvoorbereiding van de versterkingsopgave uitwerken en dat samen met de bewoners / eigenaren / gebruikers!
Vervolgens gaat één van de zes bouwbedrijven aan de slag met de opgave. Hierbij is er nauw contact met de bewoners / eigenaren / gebruikers. We spreken het uitvoeringsproces door, stellen een planning op en bereiden hen voor op de veelal ingrijpende periode die ze voor zich hebben. Daarbij ondersteund het team vanuit het Bedrijfsbureau BI met advies, tijdelijke huisvesting etc. 

Lellens en Appingdam
Rottinghuis heeft in de dorpen Lellens en Appingedam een groot aantal woningen versterkt. Waarbij de 'casus' Lellens wel bijzonder te noemen is. Dit kleine dorp met zo'n 25 woningen ten noorden van Ten Boer is geheel versterkt. De meeste woningen dateerden van begin 19e eeuw. Ons team heeft nagenoeg elke woning in het dorp versterkt. Veelal huizen waar de bewoners al jaren in onzekerheid verbleven. 

Zinvol werk
De meerwaarde is de persoonlijke aandacht, het maatwerk per gebouw en de kans die we grijpen om deze woningen niet alleen veilig te maken, maar ook te verduurzamen. Bijvoorbeeld door het isoleren van daken en muren. Dat zorgt ervoor dat we de bewoners toekomstperspectief bieden, na jaren van onzekerheid. Zinvol werk!