icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 05 september 2019

Hoogste punt bereikt en gevierd! |The Market Hotel Groningen (WestCord)

Het hoogste punt van The Market Hotel Groningen (WestCord) en Merckt aan Oostwand Grote Markt Groningen is bereikt en vanmiddag gevierd!

Het hoogste punt van de bouw van zowel The Market Hotel Groningen, WestCord, als Merckt aan de Oostkant van de Grote Markt is deze zomer bereikt. Deze mijlpaal is op vandaag feestelijk gevierd. Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen heeft op ceremoniële wijze een spectaculaire, tijdelijke verbinding gelegd tussen de beide markante gebouwen. Door twee hijskranen werd er een brug op de gebouwen gehesen waardoor gasten tussen de twee gebouwen konden lopen.

WestCord Market Hotel

Het prachtige hotel, ontworpen door de Berlijnse architect Thomas Müller van Müller / Reimann Architekten, is ontwikkeld door VolkerWessels Vastgoed en wordt afgenomen door hotelketen WestCord Hotels uit Harlingen. Het hotel biedt prachtig uitzicht op de Grote Markt en de nog aan te leggen Nieuwe Markt. Hotelgasten stappen straks vanuit de voordeur zo in het bruisende centrum van Groningen. 

 

Het markante hotel oogt als een versmelting tussen traditionele trapgevels en een moderne strakke gevel. Het reliëf in de gevel en de toepassing van hoogwaardige materialen zoals natuursteen geven het hotel een grandeur die past bij de locatie. De Zwarte Hond uit Groningen werkt het architectonisch ontwerp bouwkundig uit. 

Het statige hotel heeft op de begane grond een restaurant met terras, high end bar, hotellobby, een eigen bakkerij en keuken en biedt 123 kamers verdeeld over zes bouwlagen. Daarnaast is er een kelder met daarin diverse hotelfuncties waaronder een fraaie wellness ruimte. Het hotel is voorzien van een schitterend dakterras van waaruit een fraai uitzicht over de stad Groningen is. 

 

Het all-electric hotel zal tevens aardbevingsbestendig worden uitgevoerd. Realisatie van het Hotel is in onze handen. Oplevering van het hotel zal naar verwachting medio 2020 plaatsvinden.

 

Merkct

Het hoekpand Merkct is gelegen op een heel bijzondere plek waar de Poelestraat, Oosterstraat, Grote Markt, Naberstraat en Nieuwe Markt met de nieuwe hotspot het Groninger Forum bij elkaar komen. Het project is een ontwerp van Powerhouse Company uit Rotterdam en bevat naast een Foodmarket met bierbrouwerij een fantastische Rooftopbar en woningen. Merckt is een ontwikkeling van MWPO. 

 

Met de voltooiing van beide gebouwen is de Nieuwe Oostwand aan de Grote Markt in Groningen een feit. Beide gebouwen zijn een waardevolle aanwinst voor het centrum van de stad Groningen.