icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Engelse Park Groningen

Groningen | Engelse Park

Onze collega's van VolkerWessels Vastgoed ontwikkelden samen met Ballast Nedam dit project in onze Stad. De 95 energieneutrale eengezinswoningen worden in drie fases uitgevoerd. In opdracht van de ontwikkelcombinatie voeren wij de eerste én tweede fase uit; een diversiteit aan tussenwoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen met een tijdloos ontwerp van Bedaux de Brouwer Architecten.

Fases
fase 1: 32 woningen | fase 2: 31 woningen
Duurzaam
Energieneutraal en Gasloos

De locatie

Het populaire Groningen Zuid is binnenkort een mooie woonplek rijker. Waar tijdens de eerste wereldoorlog Engelse soldaten werden opgevangen in het ‘Engelse Kamp’ komt nu een nieuwe woonwijk in een parkrijke omgeving. Engelse Park bestaat uit 95 gasloze Tuinwoningen en Park Villa’s die in een groene omgeving en naast het Sterrebos worden gerealiseerd. De ideale woonwijk tussen park én stad.

Duurzaam en groen

Deze groene wijk is niet alleen groen gelegen, maar ook duurzaam en gasloos. Engelse Park wordt de eerste volledig gasloze wijk van Groningen. De woningen hebben een EPC-score van 0 en zijn daarom energieneutraal. Dat betekent dat de woningen meer energie opwekken dan voor het verwarmen en ventileren van de woning en voor warm water. De EPC-score geeft aan hoe energiezuinig een woning is en mag volgens het bouwbesluit maximaal 0,4 bedragen. De woningen in Engelse Park worden beoordeeld met een energielabel A.

 

Duurzaam gebruik van de natuur

  • Zonnepanelen
  • Duurzame water- en vloerverwarming
  • Lucht/water warmtepomp
  • Ventilatie met warmte-terug-winning
  • Extra geïsoleerd glas HR++
  • Hoog wooncomfort
  • Gasloos

Gaat u hier wonen?

Medio 2019 is de verkoop van het project Engelse Park gestart. Inmiddels zijn bijna alle woningen succesvol verkocht. Naast de gewilde locatie hebben de bijzondere en duurzame woningen hiervoor gezorgd.

 

Onze kopersbegeleiders zijn het contact voor de toekomstige bewoners van fase 1 en 2.
Over de verkoop van het project kunt u contact opnemen met de makelaars van Boekholt Nieuwbouwspecialist en Pandomo Makelaars.