icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Helpermaar | 51 woningen

Groningen | Helpermaar | 51 woningen

Helpermaar is én wordt een eigentijdse stadswijk waar water en groen de ruimte krijgen. ‘Luxe wonen in luxe woningen’ wordt het motto! Na een aantal relatief rustige jaren is de verkoop van de nieuwbouwwoningen in de nieuwbouwwijk Helpermaar in Groningen-Zuid weer sterk aangetrokken. Voor dit jaar staan er drie vervolgprojecten op stapel, met in totaal 51 woningen.

 

 

25 Singelwoningen

De Singelwoningen zijn geïnspireerd op grachtenpanden, maar hebben het comfort en de luxe van een moderne woning. De Singelwoningen staan in een groene woonomgeving, bieden uitzicht op de groene singel en hebben de binnenstad binnen handbereik… Auto’s worden op eigen terrein aan de achterzijde geparkeerd, waardoor de natuur aan de voorkant zijn kracht behoudt.

 

Het project bestaat uit twee blokken, een blok van twintig woningen en een blok van vijf woningen, en zal worden gebouwd in lijn met Singelwoningen uit de eerste fase. Qua uiterlijk lijken de woningen op de eerste fase, maar de uitvoering van de erkers wijkt licht af. Achter de gevels worden de woningen uit de tweede fase behoorlijk anders uitgevoerd. Dit komt doordat deze woningen zijn gebaseerd op het VolkerWessels PlusWonen-concept. Dit betekent dat de woningen een prefab betoncasco hebben en de PlusWoning-indeling kennen. De eerste fase was nog opgebouwd uit kalkzandsteen met breedplaatvloeren en had een compleet andere indeling.

 

De woningen hebben een recht opgetrokken tweede verdieping met terugliggende gevel, waardoor er een dakterras ontstaat. Verder worden de woningen gekenmerkt door okerkleurige gevels en een op getrokken plint ten opzichte van het maaiveld met een trap en bordes bij elke voordeur.

15 Bosrandwoningen

Aan één van de groene zones, de wadi, verrijzen straks 15 strakke en moderne huizen. Door de verschillende plattegronden is er voor elk wat wils en profiteert de koper maximaal van de mooie ligging. Zo heeft de koper keuze uit een woonkamer aan de groene en verkeersluwe voorzijde of aan de ruime achtertuin, gericht op het zuidwesten. Bovendien hebben alle huizen ruime slaapkamers, een vrij indeelbare tweede verdieping en een dakterras op diezelfde verdieping. De tuinen komen op het westen te liggen en iedere woning krijgt straks twee parkeerplaatsen op eigen terrein. Ruimte genoeg voor iedereen!

 

In het verlengde van de Bosrandwoningen uit de eerste fase (de woningen met de kopergroene daken) realiseren wij nu zeven vrijstaande woningen en acht twee-onder-een-kapwoningen.

De woningen hebben met twee recht opgetrokken verdiepingen een afwijkend uiterlijk ten opzichte van de eerste fase.

 

Ook deze woningen worden gebouwd met een prefabbetoncasco met detailleringen volgens het VolkerWessels PlusWonen-concept, hoewel er van de basis PlusWoning niet veel meer over is. De gevels worden gekenmerkt door een donkere baksteen met accenten rondom enkele ramen middels aluminium kaders.

11 villa's type Lumen

De prachtig vormgegeven villa’s hebben een woonoppervlak van 200 m² verdeeld over twee verdiepingen. Het ontwerp van deze Lumen villa’s is strak, modern en licht. Lumen verwijst naar dit licht, dat een belangrijke rol speelt in het ontwerp. Door de grote raampartijen vallen grote bundels daglicht uw leven binnen. In de grote woonkamer vloeien daardoor binnen- en buitenruimte moeiteloos in elkaar over. Het licht is elke dag anders, inspireert en geeft energie.


Het bijzondere van dit project is dat de kopers veel vrijheid kennen in het wijzigen van het ontwerp en de indeling van de woning. De vele wijzigingen en afwijkingen dat dit elf individuele projecten zijn.

 

Fotografie afbeelding 1 tot en met 3: Jacomien Boonstra

Feiten & cijfers

+