icon-arrow-right
HomeProjecten Groningen | Helpermaar | Hondsrugvilla's

Groningen | Helpermaar | Hondsrugvilla's

In het zuiden van de stad Groningen is op de locatie van het voormalige Martini Ziekenhuis een prachtig groene woonwijk, genaamd Helpermaar, verrezen. 

 

Half verscholen achter de hoek van de Van Ketwich Verschuurlaan en de Hereweg vind je een uniek stukje stadsinvulling gebouwd tegen de helling van de Hondsrug, waaraan deze woningen hun naam ontlenen; Hondsrugvilla's.

Prachtige herenhuizen in een groene omgeving

De vrijstaande villa's hebben door de persoonlijke invulling van de kopers een unieke uitstraling gekregen. Je proeft er sfeer van landelijke rietgedekte woningen en statige pangedekte herenhuizen voorzien van grote overstekken die de daken accentueren. Dit alles bijeengebracht in een gemoedelijk dorpsachtig karakter. De kavels waarop ze gebouwd zijn variëren van 500 tot 1000 m². Tot september 2012 zijn er vier fasen van deze villa's uitgevoerd waarin totaal 19 woningen zijn gebouwd. De woningen zijn in samenspraak met de kopers uitontwikkeld van een basisconcept tot een individuele eigen woning.

Eerdere fases in deze wijk

In de eerste fase realiseerden wij 63 koopwoningen in vier verschillende typen met elk drie bouwlagen: 12 halfvrijstaande bosrandwoningen, 11 vrijstaande atelierwoningen, 10 half­vrijstaande polderrandwoningen en 30 geschakelde singelwoningen.

 

Fotografie: Jim Ernst, Groningen

Feiten & cijfers

+