icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Zuidlaren | Nieuwbouw appartementen en commerciële ruimte

Aan de Stationsweg in Zuidlaren staan twee prachtige winkelpanden te blinken. De eigenaren Hema en D'an Deluxe openden de deuren van hun nieuwe winkels in het voorjaar van 2018.   De huurders van Woonborg namen hun sleutels begin juli in ontvangst. Voor hen realiseerden we de twaalf appartementen boven de winkels én acht aan de Koningsstraat. Dit project is een Design&Build-opdracht op basis van UAV-GC.   Een samenwerking met HJK architecten. 

Roelfsemalocatie

De ontwikkeling dankt haar naam aan het garagebedrijf dat hier voorheen was gevestigd. Het complex aan de Stationsweg bestaat uit drie bouwlagen, met de tweede en derde laag in een fraai ontworpen kap, waarin de appartementen zijn gerealiseerd. Op deze manier gaat het ontwerp vloeiend op in de bestaande stedenbouwkundige opzet en uitstraling van de Stationsweg.

 

Aan de Koningsstraat heeft het tweelaagse appartementencomplex van Woonborg de uitstraling van een blokje rijenwoningen; woningen evenwijdig aan de straat, met een langskap, die vanaf de eerste verdieping begint, en voordeuren met voortuin aan de straatzijde.