icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 14 september 2021

Diepzicht Winsum | “Eerste bodembron” als feestelijke start van project

Afgelopen maandag 13 september is tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouwwerkzaamheden van negen woningen van het nieuwbouwproject Diepzicht in Winsum. De toekomstige bewoners waren samen met Wethouder Theo de Vries van Gemeente Het Hogeland, ontwikkelaar Loostad Vastgoedontwikkeling en ons uitvoeringsteam bij dit officiële moment aanwezig.

Wethouder Theo de Vries opende de bijeenkomst en was verheugd met de aanvang van de bouw. “Hiermee wordt daadwerkelijk een extra bijdrage geleverd aan de duurzaamheidsopgave waar wij niet alleen als overheid en Gemeente Het Hogeland, maar waar wij állen voor staan!”. Een goed begin voor de nieuwe bewoners van Diepzicht. Over een klein jaar kunnen zij hun woningen betrekken die zeer duurzaam ontwikkeld zijn. De start bouw wordt veelal gevierd met het slaan van een “eerste paal”. Om het duurzame karakter van dit project te benadrukken werd dit keer de start ingeluid met het boren van een “eerste bodembron”.

Duurzaam door middel van bodembron

Goede isolatie, vloerverwarming en een bodemwarmtepomp zijn standaard gefaciliteerd. Er komen geen gasaansluitingen en de energievoorziening gebeurt geheel elektrisch. De woningen worden verwarmd én gekoeld door middel van een eigen bodembron die aangesloten wordt op een warmtepomp. De bron gaat tot een diepte van circa 142 meter de grond in. Deze techniek is een zeer duurzame oplossing voor woningbouw en levert in combinatie met de goede isolatie lage woonlasten en veel comfort aan de bewoners.

 

Diepzicht ligt in de nieuwbouwwijk Munster in Winsum. Alle woningen zijn inmiddels verkocht en worden naar verwachting in het voorjaar van 2022 opgeleverd. Het project is ontwikkeld door Loostad Vastgoedontwikkeling (namens Credo Integrale Planontwikkeling BV) uit Apeldoorn.