icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 maart 2021

MFC Zevenhuizen | bouwupdate een opdracht naar ons hart

Weer een serie overzichtsbeelden van de vorderingen op de bouw in Zevenhuizen. Zevenhuizenaar Wobbe vliegt bijna wekelijks met de drone een rondje over. Het onderschrijft de intensieve betrokkenheid van het dorp bij dit project. Een opdracht naar ons hart, deze samenwerking in een design-&buildopdracht.

Met een programma plus prijskaartje de markt op.
Begin oktober 2018 zocht Stichting MFC7huizen een partij die met hen hun multifunctioneel centrum kon realiseren voor een vooraf gesteld maximum budget. Ze nodigden vier partijen uit om een prijs voor hen te maken.
Programma van Eisen: een grote sporthal, met kleedkamers voor de voetbal- en korfbalvereniging, ruimte voor het dorpshuis, de fitness, de toneelvereniging en het muziekkorps. Kunnen jullie dat voor dit budget realiseren? Dat was de vraag die de stichting stelde. Wij gaven hen het antwoord.

 

Meedenken en maakbaar maken.
Alle wensen naast elkaar en bij elkaar opgeteld, bleek het budget in eerste instantie niet toereikend, maar dán laten onze mensen aan de voorkant hun toegevoegde waarde zien;
We legden de Stichting uit hoe we mogelijkheden zagen het programma te optimaliseren, ruimtes misschien te combineren en slimmigheden toe te passen, waarmee we erin geloofden dat we het samen tot een haalbare case te kunnen brengen. Ze selecteerden ons als samenwerkingspartner.

 

Een project van ons samen.
Deze opdracht voelt als een project van ons sámen. Samen met Bouwadvies Van Maaren als architect en W2N voor de constructies sloten we een ontwerp- en uitvoeringsopdracht (Design&Build) met de Stichting. En Zevenhuizen dacht en keek gedurende het hele proces mee over het ontwerp, de financiering en het toekomstige gebruik. Samen werkten we het plan uit en we trekken nu samen op tijdens de realisatie. Het is de mooiste manier van werken; je weet precies waarvoor je het doet en wat er over-en-weer van elkaar wordt verwacht.

 

Planning.

Half november startten we op locatie met de eerste bouwwerkzaamheden om Zevenhuizen rond de zomervakantie hun MFC op te leveren.