icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 december 2020

Stadhuis Groningen | Bouwupdate eindejaar

Ook het team op de Grote Markt gaat de komende twee weken even in de ruststand. De sloopfase van het werk is dan ook zo goed als afgerond; we zijn aan het weer opbouwen toe. De vloeren van de kamers van de wethouders zijn ontdaan van asbest en kunnen weer dicht. De eerste leidingtracés worden binnen aangelegd door de installateurs van HOMIJ Technische Installaties.

En buiten? De boringen voor de warmtebron aan de Waagpleinzijde worden deze week afgerond. Op de steigers zijn de specialisten van Venema Restauratie B.V. en Wolters Vastgoedonderhoud aan de slag; met het schilderwerk van de monumentale kroonlijst en met het #laserreinigen (filmpje hieronder, compleet met Italiaanse klanken van Andrea Bocelli) van de kalkstenen ornamenten. Bijzonder specialistisch werk waarmee de Italiaanse vakman ongeveer zes weken per gevel zoet is.

 

Tijdens de kerstvakantie is het op het Stadhuis stil. Direct in het nieuwe jaar komt het eerste staalwerk wat we binnen gaan verwerken ten behoeve van de draagconstructie van de nieuwe raadszaal. Het steigerwerk daarvoor binnen ziet er imposant uit! We bouwen weer mooi door, in 2021.