icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 07 juli 2021

Stadsvilla's Signatuur | start bouw!

Deze week zijn wij gestart met de realisatie van de paalfunderingen van de eerste 11 Stadsvilla's Signatuur (fase 1) in de wijk Helpermaar te Groningen. Hiermee is de spreekwoordelijke 'eerste paal' een feit. Op kantoor en op de bouwplaats werden wij door onze opdrachtgever VolkerWessels Vastgoed verrast met een heerlijke slagroomtaart!

Bij dit funderingssysteem wordt er een gat in de grond geboord, stalen wapening aangebracht en dan vol gestort met beton. Een groot voordeel van deze paalfunderingen is dat de uitvoering vrijwel trillingsvrij en geluidsarm verloopt. Na het uitharden van de gestorte betonnen palen, worden de geprefabriceerde fundatiebalken geplaatst en worden de diverse installatievoorzieningen in de kruipruimtes gerealiseerd. Naar verwachting starten we eind augustus met de funderingswerkzaamheden voor de Stadsvilla's van fase 2.