icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 december 2020

Treslinglocatie | Bouwupdate - eerste steen gelegd!

“Je kunt toch niet zomaar alle heugelijke momenten tijdens een bouw aan je voorbij laten gaan. Ook niet in deze tijd”. Zo dachten wij er tenminste over. De start van de bouw moest al summier begin dit jaar, en ook de eerste paal- en het hoogste puntmomenten gingen stilletjes voorbij. Vanmorgen was er toch een moment om aan te grijpen: de ‘eerste stenen’ zijn gelegd.

SV 2020 1209 Nijestee Treslinglocatie eerste steen -1536 LR.jpg
fotograaf: Siese Veenstra

Het was de eer aan de jongste en de oudste leerling van de Borgmanschool Vinkenstraat en de SiebeJan Boumaschool en twee peuters van kinderopvang SKSG Pierewiet. Deze partijen trekken na de zomervakantie 2021 in het nieuwe schoolgebouw en heten dan samen IKC Borgman Oosterpark. Het clubje kinderen sjouwde voor iedere klas twee beschilderde stenen mee en legden samen de eerste stenen. Ze metselden die met de mensen van de bouw op een geheim plekje in de muur van hun toekomstige school. Hun berichten blijven zo als in een tijdscapsule bewaard voor later.
Dezelfde eer kwam toe aan één van de wijkbewoners. Petra Beekhuizen legde voor Nijestee een eerste steen van de buitengevel van het appartementengebouw.

 

We willen de wijk en de schoolkinderen zo graag betrekken bij het proces, maar feestjes kunnen we helaas niet geven in deze coronatijd. We vinden met elkaar - Nijestee, Openbaar Onderwijs Groningen, SKSG en Rottinghuis - op deze manier toch creatieve manieren om er invulling aan te geven. We maken veel foto’s en filmpjes die we met de ouders en kinderen delen en op onze websites delen we regelmatig een bouwupdate.

 

Natuurlijk hopen we allemaal dat de opening van het nieuwe appartementengebouw en het IKC komend jaar groots kan worden gevierd. Met de buren, nieuwe bewoners en alle kinderen van IKC Borgman Oosterpark. Vanmorgen is in ieder geval vast een mooie blijvende herinnering vastgelegd.

(Tussen de middag werden we op de bouwplaats verrast door een heerlijke traktatie van beide opdrachtgevers: BEDANKT Nijestee en Openbaar Onderwijs Groningen!)