icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 januari 2024

Nieuwe opdracht I Vervangen vloer tentamenhal RUG

Op 5 februari 2024 start Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf met de sloop van zo’n 1.600 m2 vloer van tentamenhal 1 in de Aletta Jacobshal op het Zernike-complex in Groningen. In opdracht van Rijksuniversiteit Groningen wordt deze vloer vervangen.

Minimale overlast

André Visser, projectleider B&O, legt uit wat er precies staat te gebeuren; “Wij gaan de afwerkvloer en isolatie verwijderen, voorzien deze van kabelgoten en brengen nieuwe vloeren aan. Zo wordt het geheel DITO-proof (digitale toetsing) en klaar voor de toekomst. Verder brengen wij in tentamenhal 1 een surveillance ruimte aan, en maken wij aanpassingen aan nog drie surveillance ruimtes in de andere tentamenhallen.”

Bijzonder aan deze opdracht is dat de Aletta Jacobshal in bedrijf blijft tijdens de verbouwing. “We zorgen dan ook voor minimale overlast tijdens tentamens en college-uren. Daarom voeren we werkzaamheden die overlast geven in de avonduren en weekenden uit,” vertelt Visser.

In de periode van 5 februari tot 19 april wordt deze opgave uitgevoerd. Vanuit Bouwservice en Onderhoud zijn naast André Visser, ook Rob Spijkman, Kevin van der Wolde (calculatie), Marnix Veldkamp (werkvoorbereiding) en Jordy van Haag (uitvoerder) betrokken.

Gerard de Vries, teamleider B&O bij Rottinghuis heeft veel vertrouwen in een geruisloze uitvoering; “We hebben voor Rijksuniversiteit Groningen in het afgelopen jaar op verschillende locaties in de stad renovaties en verbouwingen uit mogen voeren. Die ervaring zetten we hier ook in. We begrijpen goed wat de ‘no-go’s’ zijn voor de universiteit en passen hier onze werkwijze en planning helemaal op hun proces aan. Met dit team maken we van dit project ook weer een succes.”

 

Beeld: Rijksuniversiteit Groningen