icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 31 mei 2023

Boegkwartier op hoogte!

Delfzijl, 30 mei 2023 I Het hoogste punt van de nieuwbouw van Boegkwartier Delfzijl is bereikt. Een mooie mijlpaal op 15 meter hoogte, voor de bouw van dit appartementencomplex met een plus! Samen met de bouwers van Rottinghuis, stonden wethouder Jan Menninga (gemeente Eemsdelta) en Hilma Kadijk (manager Vastgoed Acantus) hier stil bij.

Het nieuwe wonen

Het Boegkwartier (met een omvang van 8000 m2) verrijst in de driehoek Havenstraat, Waterstraat en Willemstraat in het hart van Delfzijl. In het complex is ruimte voor 78 appartementen, waarvan 70 worden verhuurd door Acantus. Een ruime en moderne Lidl-supermarkt en overige winkelruimten bieden het winkelend publiek en de omwonenden prachtige voorzieningen. Er is nog winkelruimte aan de Willemstraat en Waterstraat beschikbaar.

Kadijk noemde het Boegkwartier; “Een voorbeeld van het nieuwe wonen. Een plek waar wonen en bedrijvigheid, maar ook jong en oud elkaar ontmoeten.” Wethouder Menninga haalde de herinnering op aan het voormalige PTT-gebouw dat ooit op deze plek stond en waar zijn vader werkzaam was. Veel veranderingen door de jaren heen, die met de komst van het Boegkwartier een nieuwe fase voor Delfzijl inluiden.

Boegkwartier is een zogenaamde perspectieflocatie en komt met steun van zowel gemeente, provincie en het NCG tot stand, met  huurwoningen voor één- en twee-persoonhuishoudens. In het voorjaar van 2024 zal het complex helemaal klaar zijn.