icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 mei 2023

De Tirrel is af!

De Tirrel in Winsum is opgeleverd! Op vrijdag 12 mei jl. droeg Bertil Poelman, directeur van Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf uit Groningen, het multifunctionele gebouw in Winsum over aan de opdrachtgevers gemeente Het Hogeland en Stichting De Hoven, in deze vertegenwoordigd door wethouder Karen Hansems van gemeente Het Hogeland en Jannie Nijlunsing, bestuurder van Stichting De Hoven. Het nieuwe multifunctionele gebouw biedt onderdak aan twee scholen, verpleeghuis De Twaalf Hoven voor geriatrische verpleging en revalidatie, kinderopvang, sport, welzijn en recreatie voor de inwoners van Winsum en omgeving.

Gebouw(d) voor ontmoeting

Na een intensieve bouwperiode van ruim twee jaar was het dan eindelijk zover en is de Tirrel van de toekomstige gebruikers. Een plek gebouwd voor ontmoeting. Ontmoeting in onderwijs, in zorg, in sport en in samenzijn. De bijzondere architectuur van Team 4 Architecten uit Groningen maakt deze ontmoeting tussen jong en oud mogelijk.

Het was geen eenvoudige nieuwbouw en een echte uitdaging voor het projectteam van Rottinghuis en installateurs Harwig en Van Dorp. Zoals de constructie die een ware puzzel bleek, waarbij 658.000 kilo staal de basis vormt voor het stervormig gebouw met twee verdiepingen. Bijzondere elementen in en om het gebouw geven het karakter. Zoals de gemetselde gevel met bakstenen van Winsummer klei. Maar ook in het gebouw is bewondering voor vakmanschap op zijn plek; de afwerking van de welvende plafonds in het hart van het gebouw met glijbaan en de ruime sporthal afgewerkt met houten lambrisering; je komt ogen tekort! Dankzij de inzet van BIM is het projectteam van Rottinghuis erin geslaagd om deze puzzel te realiseren met een eindresultaat waar men oprecht trots op mag zijn.

Het duurt nog even voordat het gebouw echt in gebruik wordt genomen. Naar verwachting zullen na de zomervakantie de kinderen van Christelijke basisschool De Piramiden en openbare basisschool Tiggeldobbe op de nieuwe locatie naar school gaan. De bewoners van De Hoven verhuizen binnenkort al naar hun nieuwe onderkomen. De officiële opening van de Tirrel zal op een later moment plaatsvinden