icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 juli 2023

Hoog boven Delfzijl

Dat is waar Johan Breedijk (47) zijn werkdagen doorbracht de afgelopen periode. Hij is namelijk kraanmachinist en bediende de torenkraan op het bouwterrein van het Boegkwartier hartje Delfzijl. De torenkraan van Rottinghuis die vanaf half december vorig jaar aan de skyline van Delfzijl prijkte, is deze week afgebroken. Dat betekent dat nagenoeg alle prefab onderdelen voor de nieuwbouw van de 78 appartementen en de Lidl-supermark aan de Waterstraat/ Havenstraat op hun plek staan of liggen.

Boegkwartier I Johan Breedijk profiel.jpg
Johan Breedijk bij 'zijn' torenkraan

Een beroep met perspectief.
Op maar liefst 42 meter hoogte overzag Johan elke dag het reilen en zeilen op de bouwplaats van het Boegkwartier, maar ook daarbuiten. “Vooral wanneer de zon opkomt boven de Dollard en de haven van Delfzijl, dat is prachtig om te zien,” vertelt hij. Dat werken dicht bij de kust ook nadelen kent, weet hij ook: “Wind heb je hier altijd en vooral storm vormt een risico bij het hijsen van grote elementen zoals voor wanden en vloeren. Dat vraagt een goede voorbereiding en afstemming met het team beneden.”

Zwaaien naar zijn vrouw.
Zelfs op deze hoogte is het leuk om contact te krijgen met beneden. Zo verteld Johan; “Mijn vrouw werkt als kapster in het centrum van Delfzijl. Het is voorgekomen dat we even naar elkaar zwaaiden als zij langskwam op weg naar haar werk.” Johan blijft nog even bij ons in het Noorden; hij gaat aan de slag op het project Huis aan de Haven in Leeuwarden voor Reitsma Bouw.

Topsamenwerking.
Nabrander van Jeroen Schrage, projectleider op het project Boegkwartier; “Johan heeft ons als uitvoeringsteam ontzettend goed geholpen op dit project. Hij stond altijd klaar en dacht met ons mee. Echt een topsamenwerking!”

 

De foto's van de haven en de bouwplaats maakte Johan vanuit de torenkraan