icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 26 september 2022

Groninger Architectuurprijs 2022

Vrijdag 23 september werden de winnaars van de Groninger Architectuurprijs 2022 bekend gemaakt. Dit jaar waren er onder de 31 inzendingen 5 projecten waaraan Rottinghuis als bouwer een bijdrage heeft geleverd. En daarvan vielen er maar liefst 3 projecten in de prijzen...

Winnaar

Het project Engelse Park kwam als absolute favoriet uit de bus. Zowel de vakjury als de publieksjury kozen dit project als beste bijdrage aan de stad van dit jaar. Deze gebiedsontwikkeling op het voormalige Engelse Kamp laat zien dat ruimte om te wonen goed samengaat met ruimte voor natuur en landschap. Een welverdiende erkenning voor architect Bedaux De Brouwer en ontwikkelaar VolkerWessels Vastgoed. 

De tweede prijs van de vakjury ging naar de vernieuwing van het Stadhuis, door architect Happel Cornisse Verhoeven! En dat is niet alleen een erkennning voor het ontwerpteam van gemeente Groningen, maar ook voor alle Stadjers. Een complexe opgave waar onze vakmensen van de afdeling Bouwservice en Onderhoud en van onze onderaannemers hard aan gewerkt hebben. 

Last but not least; de renovatie en verbouwing van restaurant Graansilo mocht de 3e prijs van de publiesjury ophalen. Een prachtig resultaat voor de visie van Daad Architecten om iets heel bijzonders te maken van zo'n beeldbepalende landmark aan het Winschoterdiep. Dit project is ook door onze afdeling Bouwservice en Onderhoud gerealiseerd in opdracht van Maripaan Groep. 

Een resultaat om trots op te zijn!