icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 12 december 2023

Lloyds Terras Veendam I OP HOOGTE

Ondanks het winterse weer is het gelukt om de nieuwbouw van Lloydsterras voor de feestdagen op hoogte te krijgen! In een periode van 8 weken is het betoncasco van het complex met 50 appartementen in Veendam gerealiseerd. De komende periode wordt er hard doorgewerkt om het gebouw wind- en waterdicht te maken. Doordat er met prefab gevelelementen wordt gewerkt, is het bouwtempo hoog en wordt het eindresultaat snel zichtbaar.

Betaalbaar wonen

Rottinghuis ontwikkelt en bouwt het appartementencomplex in opdracht van Acantus. Daarmee wordt voorzien in de groeiende vraag naar betaalbare  huisvesting  voor één- en tweepersoonshuishoudens binnen het verzorgingsgebied van Acantus.
Het ontwerp voor het appartementencomplex is van VMEZ Architecten uit Drachten. De appartementen worden energiezuinig en met een warmtepomp wordt voorzien in verwarming en warm water middels een warmtepomp. Daarnaast zorgen zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie waarmee dit complex bijna-energieneutraal (BENG) wordt. Dit maakt de woningen comfortabel en energiezuinig.

Herbestemming

Voor de herbestemming van het Lloydsterras naar een woongebied, is zowel de visie van Acantus als gemeente Veendam doorslaggevend geweest. Naast de kwaliteit van de woonruimte is ook de kwaliteit van de buitenruimte meegenomen. Zo geeft de gemeente ruimte aan een groene en plezierige omgeving met de aanleg van een park. Dit biedt de bewoners van Lloydsterras en de aangrenzende Molenstreek een fijne en veilige woonomgeving.