icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 29 juni 2023

Lloyds Terras Veendam I De grond in

Woensdag 28 juni was het zover; de start bouw van appartementencomplex Lloyds Terras in Veendam. Samen met woningcorporatie Acantus, Gemeente Veendam, omwonenden en alle projectbetrokkenen vierden wij deze mooie mijlpaal.

De ontwikkeling van dit appartementencomplex, met 50 sociale huurappartementen, is net als de realisatie in handen van Rottinghuis'​ Aannemingsbedrijf bv. Een bijzonder gebouw op een mooie zichtlocatie aan de Van Stolbergweg, onder architectuur van VMEZ Architecten uit Drachten. Nu het zover is, is Arjan Moes vooral ‘Blij dat na een intensief ontwikkelingstraject de nieuwbouw nu echt ‘los’ mag.”

Het was een feestelijk moment dat de drie organisaties samen met de huurders van Acantus en de omgeving vierden. Onder aanvoering van bestuurder Anita Tijsma van Acantus, directeur Arjan Moes van Rottinghuis en wethouder Henk Jan Schmaal van de Gemeente Veendam gingen de eerste scheppen de grond in. Waarmee de bouw echt van start ging.

Belangrijke mijlpaal
Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: “In Veendam is een grote vraag naar woningen dichtbij voorzieningen. Met de bouw van deze appartementen kunnen we 50 huishoudens van een comfortabele woning voorzien op een centrale plek in Veendam. Deze start markeert een belangrijke mijlpaal. We zijn er trots op dat we dit met elkaar van de grond krijgen.”

Mooie ontwikkeling
Wethouder Henk Jan Schmaal: “Dit officiële moment is de markering van een mooie ontwikkeling in het gebied. Met de bouw van de 50 sociale huurappartementen wordt een bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de sociale woningvoorraad in Veendam.

 

Fotografie: Ronnie Zeemering - Zeemering Media