icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 januari 2023

Lloydsterras Veendam I startsein samenwerking

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Acantus en Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv is het startsein gegeven voor de nieuwbouw van 50 sociale huur appartementen aan het Lloydsterras in Veendam. Namens partijen ondertekenden Anita Tijsma (directeur-bestuurder bij Acantus), Bertil Poelman (algemeen directeur bij Rottinghuis) en Arjan Moes (directeur projectontwikkeling VolkerWessels Noord) de samenwerkingsovereenkomst. “Wij zijn blij met het perspectief dat we onze huurders en Veendam bieden met dit project” aldus Anita Tijsma.

Betaalbaar Wonen

Rottinghuis ontwikkelt en bouwt een appartementencomplex. Daarmee wordt voorzien in de groeiende vraag naar betaalbare huisvesting voor één- en tweepersoonshuishoudens binnen het verzorgingsgebied van Acantus. “Wij zijn trots op onze bijdrage als echt Groninger bouwonderneming aan de leefbaarheid in deze regio,” vertelt Bertil Poelman. Het ontwerp voor het appartementencomplex is van VMEZ Architecten. De appartementen worden energiezuinig en met een warmtepomp wordt voorzien in verwarming en warm water. Daarmee is dit complex bijna-energieneutraal (BENG). Dit maakt de woningen comfortabel en energiezuinig.

Nieuwbouw
“Met deze ontwikkeling voegen wij een eyecatcher toe aan de entree van Veendam”, aldus Arjan Moes. De bouw start in mei van dit jaar. Naar verwachting kunnen de nieuwe bewoners vanaf het voorjaar van 2024 hun intrek nemen in het nieuwe complex. De appartementen worden verhuurd door Acantus.

Herbestemming
Voor de herbestemming van het Lloydsterras naar een woongebied, is zowel de visie van Acantus als gemeente Veendam doorslaggevend geweest. Naast de kwaliteit van de woonruimte is ook de kwaliteit van de buitenruimte meegenomen. Zo geeft de gemeente ruimte aan een groene en plezierige omgeving met de aanleg van een park. Dit biedt de bewoners van Lloydsterras en de aangrenzende Molenstreek een fijne en veilige woonomgeving.