icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 juni 2022

Mijlpaal in versterkingsopgave

In Lellens is onlangs een mooie mijlpaal bereikt; de 10e woning is opgeleverd aan de bewoners. Deze woning is versterkt en verduurzaamd door Rottinghuis vanuit de versterkingsopgave van het Bedrijfsbureau BI.

Veilig en duurzaam

De woning is flink onderhanden genomen door het speciale team versterkingsopgaves van de afdeling B&O van Rottinghuis. De 10e woning in Lellens kreeg een nieuw, versterkt en geïsoleerd dak en in de woning zijn geïsoleerde binnenwanden en plafonds aangebracht, die constructief van elke ruimte een soort ‘doos-in-doos’ opzet maken. Dat zorgt ervoor dat bij een aardbeving de trilling niet wordt doorgegeven aan de ruimtes in de woning, waardoor het voor de bewoners veilig is. Dit wordt bereikt met HSB binnenwanden en plafonds welke zijn geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten. Daarnaast zijn alle kozijnen en ramen op de begane grond vervangen, met isolatie glas.

Aanpak Lellens
Lellens is een dorp ten noorden van Ten Boer en valt binnen de gemeente Groningen. In Lellens is voor een versterkingsaanpak gekozen waarbij het historische karakter van het dorp bewaard blijft. Daarvoor worden praktisch alle 25 woningen in het dorp versterkt met een vergelijkbare aanpak. De panden dateren uit eind 19e en begin 20e eeuw vragen om maatwerk. De meerwaarde die Rottinghuis biedt is dat onze afdeling B&O over goede vakmensen beschikt die dergelijke projecten op een vakkundige maar efficiënte wijze uitvoeren, met oog voor de bewoners!