icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 mei 2024

Feest in het Boegkwartier!

Donderdag 23 mei is de opening van het Boegkwartier Delfzijl gevierd. De bewoners van de 78 appartementen, tal van omwonenden en de partijen die betrokken waren bij de totstandkoming van dit ‘pronkjewail’ kwamen bij elkaar op de binnenplaats om dit moment met elkaar te vieren. Onder de enthousiaste leiding van Jetta Post kregen de bewoners een mooi programma voorgeschoteld.

Daktuin

Er werd afgetrapt met een interview met de betrokken bestuurders van zowel gemeente Eemsdelta, Acantus, Noorderzorg en uiteraard Rottinghuis. Hieruit bleek dat alle partners vooral trots zijn op het resultaat van een samenwerkingstraject dat ergens in 2014 startte. Rottinghuis is als ontwikkelaar en bouwer sinds 2017 aangehaakt.


Namens het projectteam van Rottinghuis werd een insectenhotel aangeboden dat op de daktuin voor de nodige kruisbestuiving mag zorgen. Op de daktuin is ook een jeux-des-boulles baan aangelegd. Door de samenwerkende partners werd aan de bewoners een aantal sets bijbehorende ballen geschonken. Zo kunnen de bewoners optimaal genieten van deze tuin op het dak van de nieuwe Lidl supermarkt.

Tijdens de opening werd ook een video getoond waarin de nieuwbouw van 9.000 m2 in 24 maanden is samengevat in een kleine 3 minuten. Deze video is via deze link te bekijken op Youtube.