icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 19 april 2024

Aletta Jacobshal klaar voor digitale tentamens

Tentamenhal 1 in de Aletta Jacobshal van de Rijksuniversiteit Groningen is nu DITO-proof dankzij een ingrijpende renovatie uitgevoerd door Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf. Hoewel de hal uiterlijk onveranderd lijkt, zijn er 1200 datapunten geïnstalleerd om in 600 extra digitale toetsplekken te voorzien. Deze unieke faciliteit in Europa omvat een uitgebreide digitale infrastructuur en biedt ongekende mogelijkheden.

600 nieuwe toetsplekken

Het project omvatte het slopen en opnieuw aanbrengen van geïsoleerde beton vloeren, met toevoeging van extra kabelgoten voor data-aansluitingen. Een speciaal projectteam zorgde voor een vlotte uitvoering, in samenwerking met co-maker Homij. De installatie van 600 nieuwe tentamen-meubels op de in totaal 36 kilometer databekabeling zal voor juni voltooid zijn, voor de drukste tentamenperiode van het jaar.

Rottinghuis startte in februari en voltooide de opdracht in een recordtijd van 10 weken, waarbij de planning werd afgestemd op het tentamenrooster en werkzaamheden buiten reguliere uren werden uitgevoerd. Samen met Homij Installatietechniek en Dusseldorp Slooptechnieken werd deze uitdagende opdracht succesvol afgerond.