icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 25 juli 2023

Een nestje bouwen in Winsum

Aan de oostzijde van Winsum wordt het voormalige terrein van de oude steenfabriek Lombok omgetoverd tot een uniek nieuwbouwplan genaamd Winsumernest, afgekort tot “W.est”. Loostad ontwikkelde dit project, in navolging van het naastgelegen woningbouwproject ‘Diepzicht’. En dit pareltje aan het Winsumerdiep mogen wij, net als Diepzicht, wederom realiseren!

Winsum W.est I 24.07.23 ondertekening .jpg
Ondertekening v.l.n.r. Jan Johan de Vries (Rottinghuis), Henk Driessen (Loostad) en Bertil Poelman (Rottinghuis)

Bijzonder moment

Na een enthousiaste start verkoop vorige maand, was het maandag 24 juli dan zover; de aannemingsovereenkomst is getekend en wij mogen aan de slag. “Een bijzonder moment na een intensief ontwikkelingstraject”, zo noemde Henk Driessen, directeur bij Loostad dit moment. “Winsum is een prachtige plek om te wonen en wij geloven in dit plan. We zien echter ook dat er wat is verandert in de markt. We moeten meer bieden dan een fijne woning alleen.” En dat is gelukt want de woningen, ontworpen door Sacon Architecten uit Zwolle, zijn karakteristiek energieneutraal en gasloos.  Dit scheelt de toekomstige bewoners aanzienlijk in de portemonnee.

Ook voor Rottinghuis was deze ondertekening bijzonder te noemen. Want dit is het 3e project in Winsum dat wij uit gaan voeren. Ook markeerde deze ondertekening een overgang binnen ons bedrijf omdat twee heren hun handtekening zetten; Bertil Poelman en Jan Johan de Vries. Laatstgenoemde neemt vanaf 1 september het stokje over van Bertil  als directeur bij Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf en Reitsma Bouw.

Begin volgend jaar starten wij met de nieuwbouw van deze  28 woningen: bestaande uit 4 vrijstaande woningen, 8 vrijstaand geschakelde woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 6 eengezinswoningen. De eerste tekenafspraken staan deze week gepland. Mocht u interesse hebben in dit project? Neem dan snel een kijkje op de website https://www.winsumernest.nl. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar.