icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 mei 2024

Start bouw Winsumernest

In het mooiste dorp van Nederland, Winsum, in het nieuwbouwplan Munster, vond woensdagmiddag de starthandeling plaats van de bouw van 28 duurzame en diverse koopwoningen van het project Winsumernest, die Rottinghuis'​ Aannemingsbedrijf bv in opdracht van Loostad Vastgoedontwikkeling mag realiseren.

Schop in de grond

Zowel Henk Driesen, directeur bij Loostad als wethouder Eltjo Dijkhuis van Gemeente Het Hogeland benadrukten dat het heugelijke moment was dat de bouw op deze locatie kan beginnen, na een lange periode overleg en voorbereiding.

Samen met alle toekomstige bewoners gaf Michiel van der Does namens ontwikkelaar Loostad het startsein door met de graafmachine de eerste schep uit de grond te halen. Daarna mochten de bewoners ook zelf hun handen uit de mouwen steken en een schop in de grond zetten. Daarmee heeft dit nieuwe buurtje samen de bouw in werking gezet. Een gezellig en feestelijk moment.