icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 mei 2024

Sein op groen Zorgvilla Helpermaar

Met het zetten van hun handtekening gaven Jan Strating, senior ontwikkelaar bij AIG Care & Living en Jan Johan de Vries, directeur bij Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf het sein groen voor de nieuwbouw van een particuliere woonzorgvilla Helpermaar in Groningen aan de Van Ketwich Verschuurlaan in Groningen.

1000014072.jpg

Dementie

Het project omvat de nieuwbouw van een zorgcomplex met 37 studio’s, waar mensen met een vorm van dementie begeleid kunnen wonen en worden verzorgd. Onze opdrachtgever AIG verzorgt de planvorming en nieuwbouw van het gebouw en Bouwinvest zal het duurzame gebouw in belegging nemen, terwijl Stepping Stones (onderdeel Korian Nederland) de exploitatie en zorgverlening op zich neemt.

De start van de bouw staat voor medio juni gepland en de bedoeling is dat Rottinghuis de nieuwbouw met een oppervlakte van 2.470 m2 en 4 bouwlagen over ongeveer een jaar oplevert.

Bijzonder is de architectuur van KuiperCompagnons uit Rotterdam, waarbij het karakteristieke gevelbeeld een goede aansluiting vindt op het naastgelegen straatbeeld, de Stadvilla’s Signatuur, eveneens gerealiseerd door Rottinghuis in 2021.