icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 oktober 2019

Bouwupdate | Helpermaar, Groningen

De bouw van de 25 nieuwbouwwoningen in Helpermaar is in volle gang. Per woningtype geven wij hieronder een update van de bouw, voorzien van een prachtig plaatje.  

Singelwoningen1.jpg

Singelwoningen

Na het plaatsen van de geprefabriceerde betoncasco’s zijn de binnenwanden en de trappen geplaatst. Vervolgens is de vloerverwarming gelegd en zijn de afwerkvloeren aangebracht. Ook zijn de wanden behangklaar afgewerkt.
 
Binnen in de woning werkt de installateur op dit moment aan de zogeheten ruwbouw van de diverse installatievoorzieningen (water, elektra, ventilatie en riolering). Aan de buitenzijde wordt volop gewerkt aan het metselwerk en wordt binnenkort gestart met het aanbrengen van de beglazing in de gevelkozijnen. Tevens wordt binnenkort een aanvang gemaakt met het tegelwerk in de sanitaire ruimtes en het plaatsen van de binnendeuren.

Xprezzo won2.jpg

Xprezzowoningen

Net als bij de Singelwoningen zijn de betoncasco’s, de binnenwanden en de trappen geplaatst. Vervolgens is de vloerverwarming in alle woningen gelegd, waarna op korte termijn de afwerkvloeren zullen worden aangebracht. Vervolgens start de installateur met de ruwbouw van de diverse installatievoorzieningen.
 
De woningen zijn rondom volledig in de steigers gezet, waarna een aanvang is gemaakt met het isoleren van de gevels, voorafgaand aan het metselwerk.

Polderrand won1.jpg

Polderrandwoningen

Op dit moment wordt volop gewerkt aan de kalkzandsteencasco’s van de Polderrandwoningen. Hierbij wordt de komende periode gewerkt aan de tweede verdiepingen van bouwnummers 5 t/m 8 en de eerste en tweede verdiepingen van bouwnummers 1 t/m 4. Ook zijn bij de eerste woningen de gevelkozijnen inclusief beglazing geplaatst.
 
Naast de werkzaamheden aan de casco’s wordt binnenkort gestart met het isoleren van de eerste gevels. Nadat de casco’s gereed zijn, verwachten we in december te starten met het plaatsen van de trappen en binnenwanden. Vervolgens worden de vloerverwarming en de dekvloeren aangebracht, waarna de installateur kan starten met de installatiewerkzaamheden.