icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 februari 2015

ChecktheBizz bij het Zernike College in Haren

Vrijdag 13 februari opende Rottinghuis ook dit jaar weer haar deuren voor HAVO- en VWO-scholieren uit Groningen die een profielkeuze moeten maken voor hun vervolgstudie. Een belangrijk maar ook lastig keuzemoment. De profielkeuze bepaalt immers voor een groot deel de mogelijkheden voor een vervolgstudie en beroep. ChecktheBizz is een kennismaking met de praktijk: welke mogelijkheden zijn er binnen bepaalde beroepen in een bedrijf en welke opleidingen heb je daarvoor nodig? Welk profiel kan ik het beste kiezen als ik later bij bijvoorbeeld een bouwbedrijf wil werken? 

ChecktheBizz bij het Zernicke college in Haren

Vorig jaar kwamen de leerlingen een kijkje nemen op ons kantoor, dit jaar kozen we ons project Zernike College in Haren als locatie. In 2 groepen van 18 leerlingen werd ons bedrijf voorgesteld en de verschillende beroepen binnen ons bedrijf toegelicht. Daarnaast werd het gehele bouwproces, van aanbesteding tot oplevering, toegelicht, waarbij speciale aandacht werd besteed aan het 3D model waarin de school bouwtechnisch gemodelleerd is. 

 

Ter afsluiting mochten de leerlingen onder begeleiding van de uitvoerder het gebouw bekijken. Voorafgaand werd speciale aandacht besteed aan WAVE (Wees Alert, Veiligheid Eerst!) en het belang van veiligheid op de bouw. We hopen dat we als Rottinghuis een bijdrage hebben kunnen leveren voor de leerlingen, zodat ze tot een goede profielkeuze kunnen komen. Ook hopen we natuurlijk dat we ze een beetje enthousiast hebben kunnen maken voor onze mooie bedrijfstak. Al met al een geslaagde ochtend!