icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 april 2015

Energienotanul renovatie in een dag uitgevoerd

Een energieverspillend oud huis is binnen een dag getransformeerd naar een modern energiezuinig en duurzame woning. De woning in Nieuw Buinen heeft een volledig nieuwe ‘schil’ gekregen. In die schil zijn alle benodigde installaties verwerkt. De transformatie van oud naar nieuw is te zien in onderstaande video.

Renovatie in een dag 3

Slimme gevel

De jaren zestig woning is nu net zo energiezuinig als het modernste huis dat op dit moment in Nederland wordt gebouwd. Dat is mogelijk door de slimme gevelelementen die om de woning zijn bevestigd. Het gaat om geïsoleerde sandwichpanelen met kunststof kozijnen. Alle installaties, zoals een boiler en warmtepomp, zijn in de gevel verwerkt. Eventueel onderhoudt aan de installaties kan vanaf de buitenzijde uitgevoerd worden.

Renovatie dag 1

Tijdsbesparing

De woning heeft een zogeheten scharnierdak gekregen met stalensandwichpanelen. Het dak is voorzien van zonnepanelen en verdamperpanelen (onttrekken warmte uit de buitenlucht). De panelen worden in de fabriek op het dak bevestigd, zo wordt tijdens de renovatie veel tijd bespaard. De werkzaamheden aan dit prototype in Nieuw Buinen zijn door VolkerWessels onderneming Rottinghuis uitgevoerd.

Renovatie in een dag 4

Stroomversnelling

De renovatie is uitgevoerd in het kader van de Stroomversnelling. VolkerWessels werkt samen met andere partijen mee aan de renovatie van 11.000 woningen tot een nul-op-de-energiemeter woning. Deze 11.000 woningen vormen de opmaat voor nog eens 100.000 woningen.