icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 01 mei 2014

Finalist prijsvraag waterwoningen Wiarda!

Komende vrijdag om 13.00 uur vindt er in het Stadskantoor van de gemeente Leeuwarden een feestelijke opening plaats van de tentoonstelling van 12 finalisten van de prijsvraag Waterwoningen Wiarda. Ons bedrijf Reitsma Drachten doet hier samen met Box architecten uit Burum aan mee. Aan de eerste ronde hebben 37 inschrijvers meegedaan. Met ons ontwerp met als thema WoonWerf behoren wij tot de 12 finalisten.

Wiarda2

Een vakjury bepaalt de drie winnende ontwerpen. Ook is er een publieksprijs. Wie die prijs in ontvangst neemt, bepaalt het publiek. De drie beste plannen én de publieksprijs krijgen een geldprijs en de gelegenheid hun plan te realiseren in Wiarda. Tijdens de prijsuitreiking op woensdag 28 mei 2014 maakt de jury de winnaars bekend.

Van vrijdag 2 mei tot en met vrijdag 16 mei 2014 worden de 12 ontwerpen tentoongesteld in het stadskantoor van de gemeente Leeuwarden. Van zaterdag 17 mei tot aan de prijsuitreiking op woensdag 28 mei 2014 staan de maquettes in het Fries Museum. Bezoekers aan de tentoonstellingen kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Zij maken kans op een geheel verzorgde sloepentocht in De Zuidlanden.

Het nieuwe plangebied Wiarda ligt aan de oostkant van De Zuidlanden, ten zuidoosten van het dorp Goutum. In dit nieuw te realiseren gebied zullen circa 300 woningen worden gebouwd.