icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 28 november 2016

Gastles Alfacollege

In oktober kregen we de vraag van 4e-jaars studenten bouwkunde van het Alfacollege of we een gastles wilden geven over duurzaam renoveren en over onze werkzaamheden met betrekking tot het herstel van aardbevingsschade. Een gastles organiseren was onderdeel van een opdracht van een aantal studenten.

Vanuit Rottinghuis werken we uiteraard graag mee aan dit soort projecten en we hebben Gerard de Vries bereid gevonden deze taak op zich te nemen. Donderdag 24 november heeft hij met behulp van ons eigen digitale film- en fotomateriaal en de interessante toelichting een leuke boeiende les gegeven. Dit bleek gelukkig ook uit de interactie tijdens de les, de feedback die we hebben gekregen en het feit dat de docent ons heeft gevraagd of dit eventueel in de toekomst een vervolg zou kunnen krijgen.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid willen we graag onze bijdrage leveren aan het opleiden van onze toekomstige collega's zodat ze (in een vroeg stadium) kennis kunnen maken met onze bouwpraktijk. De instroom bouwkunde is relatief laag en door de scholen actief te bezoeken, kunnen de leerlingen zien dat het een interessante wereld is met veel perspectief. Door deze gastles hopen we hier weer een steentje aan bij te kunnen dragen.