icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 08 juli 2019

Helpermaar | Veiligheid eerst!

In het zuiden van de stad Groningen, in de wijk Helpermaar, zijn wij op dit moment bezig met het bouwen van 18 Polderrandwoningen, 5 woningen van het type Xprezzo en 2 Singelwoningen. In samenwerking met onze opdrachtgever, VolkerWessels Vastgoed, hebben wij in de voorbereiding een plan ontwikkeld voor deze bouwplaats, die tussen de al bestaande woningen moest worden opgebouwd.    

In verband met de veiligheid hebben we ervoor gekozen om het bouwverkeer te scheiden van het bestemmingsverkeer. Hiervoor zijn de éénrichtingswegen aan de Belcamposingel gedurende de bouw afgesloten. Dit zorgt helaas soms voor gevaarlijke situaties, omdat pakket- en maaltijdbezorgers niet meer rechtdoor kunnen rijden en een stuk achteruit moeten rijden.

Bewoonster Leentje Keekstra heeft ons, in overleg met de buurt, benaderd. Zij heeft ons gevraagd of het ook mogelijk is om verkeersmannetjes te plaatsen.

 

Wij hebben, net als onze opdrachtgever, veiligheid hoog in het vaandel staan. Dit geldt niet alleen voor onze bouwplaatsen, maar ook zeker voor de omgeving daaromheen.

 

Afgelopen week hebben wij de verkeersmannetjes aan mevrouw Keekstra en haar buurtbewoners overhandigd. De verkeersmannetjes waarschuwen het verkeer voor de kinderen die buitenspelen en dat geeft een veilig gevoel.

Mevrouw Keekstra heeft de verkeersmannetjes, voorzien van toepasselijke vlaggetjes, dankbaar in ontvangst genomen.