icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 17 september 2018

Hotel Grote Markt | de dikke funderingsvloer

De basis van de fundering van het hotel is een betonvloer van wel één meter dik. Deze wordt op de bodem van de bouwput gestort, zoals deze nu te zien is op de Grote Markt.

Hotel GM - bouwupdate wk 38 Homij aan het werk

Eerste laag wapening gereed

In deze vloer wordt zowel onder- als bovenin een laag wapening aangebracht. De onderste laag is gereed. Komende week starten we met de bovenste laag wapening. Dan is Homij klaar met het aanbrengen van de installaties die in de vloer worden gestort.

Hotel GM - bouwupdate wk 38 torenkraan fundering

Torenkraan in de maak

Voor het bouwen van het WestCord Hotel hebben we de hulp nodig van een vaste torenkraan. Torenkranen zijn ondertussen een vertrouwd beeld in de binnenstad van Groningen.
Onze kraan komt op de dikke keldervloer te staan. Om de verbinding tussen de torenkraan en de vloer degelijk uit te voeren, wordt er een stalen frame mee gestort in de vloer, die later bij demontage van de kraan weer kan worden verwijderd.

Hotel GM - bouwupdate wk 38 Jeroen Oog TV

OOG TV weer op de bouw

In "Achter de rooilijn" onderhoudt OOG TV een dagboek van de bouwwerkzaamheden aan de oostzijde van de Grote Markt. Jeroen werd hiervoor wederom geïnterviewd. Binnenkort volgt de uitzending!