icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 22 januari 2016

Innovatief hoogtepunt bij Rottinghuis!

Vrijdag 22 januari 2016 introduceerde Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv de RIPOLA®; een speciale werkbak voor het veilig en efficiënt werken aan schoorstenen.

De RIPOLA® is een innovatie van het projectteam van Rottinghuis dat het komende jaar, in opdracht van Centrum Veilig Wonen, honderden schoorstenen zal vervangen in de provincie Groningen.

 

Naar aanleiding van de beperkingen die een reguliere werkbak geeft bij dit type werk, is er een samenwerking ontstaan met Mammoet. Samen zijn wij op zoek gegaan naar een manier om deze beperkingen te minimaliseren of zelfs weg te nemen. Hierbij gaat het onder andere over de bereikbaarheid van de werkplek rondom de schoorsteen, de ruimte voor gereedschappen & materiaal en de wijze van aanlijning in een werkbak.

 

"Middels een uniek klap- en schuifsysteem kan de werkbak, zodra deze in positie is gebracht, worden vergroot”, vertelt hoofduitvoerder Gerard de Vries. “Hierbij is de afmeting van de schoorsteen niet bepalend en kunnen we een optimale en veilige werkplek voor ons personeel creëren."

 

Met de RIPOLA® kunnen we op meer plekken ons werk uitvoeren, zonder dat daarvoor ingewikkelde steigers opgebouwd hoeven te worden. Hiermee besparen we uiteindelijk kosten en kunnen we sneller werken. Daarnaast zijn er belangrijke aspecten, zoals het waarborgen van de veiligheid in de omgeving en het minimaliseren van de overlast voor de bewoner. Een steiger veroorzaakt in de regel toch vaak overlast en staat gedurende een langere tijd bij de woning. Buiten werktijden is er nauwelijks toezicht en blijft het verleidelijk om op de steiger te klimmen. Met de RIPOLA® kunnen we dit risico volledig wegnemen.

 

Alle innovaties zijn tevens voorzien van certificaten en voldoen aan de vereiste richtlijnen. Eerder demonstreerde Rottinghuis al de RIMUVO® en nu komt het met RIPOLA®. De vraag voor de toekomst is: Wat kunnen we nog meer verwachten? 

 

RIPOLA® is afgeleid vanuit het Italiaans “sul posto di lavoro” (ter plaatse werken) en RI staat voor Rottinghuis Innovatief.