icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 16 januari 2019

Kop van Midden | eerste bewoner heeft de sleutel!

Ongeveer tien maanden geleden startte de bouw van 70 energiezuinige woningen aan de Kempenaerssingel, Sieger van der Laanstraat en de Van Dekemalaan. Dinsdag 15 januari ontving mevrouw Veenstra als eerste de sleutel van haar nieuwe huurwoning aan de Kempenaerssingel uit handen van Jeriça Hartolt, directeur-bestuurder van woningcorporatie Accolade. ‘Ik ben heel blij met de nieuwe woning. Ik zit op de hoek, mooi vrij!’

eerste sleutel

Energiezuinige woningen

De woningen zijn zeer energiezuinig door goede isolatie en het gebruik van zonnepanelen. In de oorspronkelijke plannen zouden de woningen nog niet gasloos worden. Henny de Ruiter, medewerker Wijken & Buurten van Accolade vertelt: ‘We zijn blij dat het gelukt is de woningen toch all-electric te maken. Dat is wel zo duurzaam’. De huurprijs van de woningen ligt onder de sociale huurtoeslaggrens. ‘De indeling van de woningen is heel praktisch. Ook was ik verrast door het buitenterrein. Elke woning heeft een gemetseld muurtje. De haagjes zijn ook al geplant’, voegt Henny toe.

Betaalbare huurwoningen

De eerste 45 van de in totaal 70 woningen worden de komende weken opgeleverd. Rond de zomer verwacht Accolade de overige 25 huizen aan de Sieger van der Laanstraat te kunnen opleveren. Met deze nieuwbouw komt Accolade tegemoet aan de vraag naar betaalbare, duurzame huurwoningen. 

Historisch karakter blijft

Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv ontwikkelde samen met HJK architecten een mooi plan voor de bouw van de woningen. Bij het ontwerp heeft de architect rekening gehouden met het historische karakter van de buurt. Zo hebben alle woningen een doorgemetselde ‘schoorsteen’ met zinken afdekker. De woningen aan de Sieger van der Laanstraat en Van Dekemalaan hebben zogeheten gemetselde oortjes en een zinken mastgoot met gootbeugels.