icon-arrow-right
HomeNieuws Opbouw casco's van 26 huizen in Helpermaar

Opbouw casco's van 26 huizen in Helpermaar

Actueel

Maandag 26 januari is er begonnen met de opbouw van de casco’s van 26 huizen in het nieuwbouwproject Xprezzo in de woonwijk Helpermaar te Groningen. Over ongeveer vijf weken zijn alle casco’s gereed, waardoor de contouren van de woningen duidelijk zichtbaar worden. De verkoop van de woningen in Xprezzo is zeer voorspoedig verlopen.

Helpermaar is een nieuw woongebied met veel groen en water, gelegen ten zuiden van het hart van Groningen. De woningen worden gebouwd op het terrein van het voormalige Martini Ziekenhuis aan de Van Ketwich Verschuurlaan. Het deelplan Xprezzo bestaat uit acht moderne architectonische rijwoningen en 18 twee-onder-een-kapwoningen met een terras op het dak en twee eigen parkeerplaatsen op eigen terrein. De woningen vormen samen een ronde boog ter plaatse van de entree van het gebied.

Uniek aan dit project is de eigen keuze die de bewoners hadden bij het bepalen van hun voorgevel. Dit was mogelijk door een zeer goede samenwerking tussen de architect en de afdeling welstand van Gemeente Groningen. Daarmee ontstaat nu een zeer gevarieerde woonomgeving.

 

Kijk voor meer informatie op de projectwebsite.

+