icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 11 september 2014

Oplevering De Klinker in december

Cultuurhuis De Klinker wordt bouwkundig opgeleverd op 24 december van dit jaar. Rottinghuis Aannemingsbedrijf bv en de gemeente Oldambt hebben, samen met de nevenaannemers, een handtekening gezet onder de bouwplanning voor de afbouw van De Klinker.

In maart 2014 ging de voormalig aannemer SBB failliet. Als gevolg daarvan heeft het bouwproces enige tijd stilgelegen. Er moest een nieuwe bouwkundig aannemer gevonden worden en vervolgens moest een nieuwe planning tussen Rottinghuis en nevenaannemers De Groot Installatiegroep en Croon Elektrotechniek opgesteld worden. Mede door de inzet van deze medeaannemers is het voor Rottinghuis mogelijk deze planning te realiseren. In deze periode werd ook vastgesteld dat werkzaamheden van SBB gedeeltelijk opnieuw moesten worden uitgevoerd, omdat deze niet goed waren uitgevoerd.

 

Burgemeester Pieter Smit is blij met de nu vastgestelde planning: "Gezien de afgelopen periode, waarin cultuurhuis De Klinker regelmatig negatief in het nieuws kwam, is dit natuurlijk geweldig nieuws. Cultuurhuis De Klinker verdient positieve aandacht".

 

Bij het kiezen van een nieuwe bouwkundig aannemer was de planning ook een belangrijk criterium. Smit: "Ik had eerder aangegeven vertrouwen te hebben in een snelle oplevering met de nieuwe bouwkundig aannemer. Ik ben erg blij dat de aannemers dat vertrouwen kunnen waarmaken".

 

Proefvoorstellingen

De eerste maanden na de bouwkundige oplevering op 24 december zullen worden gebruikt om diverse proefvoorstellingen te organiseren, zodat na de zomer van 2015 zonder kinderziekten met het eerste echte theaterseizoen kan worden gestart.

 

Open huis

Op zaterdag 20 september opent cultuurhuis De Klinker tussen 11 en 15 uur de deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen dan de gelegenheid om te zien hoe het gebouw er van binnen uit komt te zien. Daarnaast zijn er diverse culturele activiteiten en zijn er diverse optredens te zien en te beluisteren.

Logo gemeente Oldambt