icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 09 mei 2018

Primeur! Nieuwbouw 19 aardbevingsbestendige MorgenWonen woningen in Groningen

MorgenWonen en Rottinghuis' Aannemingsbedrijf bv zijn onlangs gestart met de nieuwbouw van 19 aardbevingsbestendige woningen en zeven appartementen aan de Merelstraat in Groningen. Bijzonder aan deze woningen is dat ze met volledig behoud van het unieke concept aardbevingsbestendig worden uitgevoerd. Deze aardbevingsbestendige maatregelen bestaan in de basis uit het dikker uitvoeren van het prefab betonnen skelet en het toepassen van meer wapeningstaal. Daarnaast passen wij een in het werk gestorte fundatie bestaande uit in de grond gevormde en gewapende palen toe. De fundatie, wanden- en vloeren worden onderling middels wapeningsstaven en metalen lasplaten met elkaar verbonden.

Aardbevingsbestendig, gasloos, energienota nul en onderhoudsarm

De woningen worden onder geconditioneerde omstandigheden geproduceerd en vervolgens in één dag op de gewenste locatie in elkaar gezet. Het resultaat is een veilige en duurzame woning van hoge kwaliteit: aardbevingsbestendig, gasloos, energienota nul en onderhoudsarm. Kortom een nieuwe innovatie van VolkerWessels om binnen Groningen in aardbevingsgebied in te zetten als (vervangende) nieuwbouw.

 

Binnen het concept MorgenWonen zijn in Nederland inmiddels 1.000 woningen opgeleverd.