icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Meerstad, Dijkzicht De Zeilen

In Meerstad gaan binnenkort 21 zeer bijzondere woningen in de verkoop. Rottinghuis ontwikkelt en bouwt hier het project Dijkzicht; 11 vrijstaande en 10 half vrijstaande ruime en luxe villa’s pal aan het Slochterdiep. Dit project is in samenwerking Bureau Meerstad, gemeenten Groningen en KondorWessels Projecten tot stand gekomen.

Ontwikkeling & realisatie
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf
Architect
AAS, Groningen
Omschrijving
21 vrijstaande en halfvrijstaande villa's, splitlevelwoningen aan het water
Energie en duurzaamheid
BENG, gasloos en duurzaam materiaalgebruik
Status
In verkoop

Duurzaam ontwerp

Wonen in Meerstad betekent wonen in een groene en waterrijke buurt met de stad Groningen binnen handbereik. De woningen liggen aan de rand van Meerstad, pal aan het Slochterdiep, achter de dijk. Vandaar de naam Dijkzicht. De ruime kavels bieden ruimte aan 11 vrijstaande villa's en 10 geschakelde villa's. Elke kavel biedt ruimte aan een gezellige tuin en één of twee parkeerplaatsen. Bijzonder is ook de architectuur. Kenmerkend is het minimalistisch ontwerp en duurzame materiaalgebruik. Strakke lijnen, houten gevelafwerkingen en grote raampartijen zetten de toon. 
In de woning is ruimte voor een royale leefkeuken met een speelse splitlevel verbinding met de hoger gelegen woonkamer. Aan de hoger gelegen woonkamer is een prachtige veranda gelegen. Vanaf hier kijk je over het water en de landerijen uit. Met maar liefst 4 slaapkamers en een optie tot 5, bieden de woningen veel ruimte en mogelijkheden. 

Biobased en energiebewust
Bij de bouw van deze woningen staat biodiversiteit centraal. De lokale fauna wordt bevordert door nestkasten aan de woningen en groene daken op de bergingen. Natuurlijke erfafscheidingen integreren naadloos in het landschap en brengen eenheid tussen woonomgeving en natuur. 
De woningconstructie en gevelbekleding bestaan uit snelgroeiend, duurzaam geproduceerd hout uit duurzaam beheerde bossen. Voor de gevelbekleding wordt gebruik gemaakt van een uniek verduurzamingsproces zonder chemische toevoegingen wat een levensduur van minstens 50 jaar garandeert. 

De woningen zijn zeer energiezuinig door de hoogwaardige thermische isolatie van vloeren, daken en gevels. De ramen worden uitgevoerd in triple glas. Ook de energiezuinige installaties zoals de bodemwarmtepomp en een warmteterugwinsysteem zorgen voor een laag energieverbruik. De woningen voldoen ruimschtoots aan de wettelijke BENG-eisen (Bijna energieneutraal). Hierdoor is de stap naar een energieneutrale woning binnen handbereik met de aanvullling van PV-panelen. Dit maakt de woningen niet alleen duurzaam, maar ook kostenefficient. 

Verkoopinformatie 
Ben je geinteresseerd in deze woningen? Neem dan contact op met onze makelaar Boekholt Nieuwbouw Specialist in Groningen via (050) 311 46 47 of per mail via 
nieuwbouw@boekholt-partners.nl. Check ook de website van dit project. Hier kun jij je inschrijven als geinteresseerde. Onze makelaar neemt dan contact met jou op!