icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Rottinghuis ontwikkelt en bouwt een appartementencomplex 50 sociale huur appartementen aan het Lloydsterras in Veendam in opdracht van woningcorporatie Acantus. Daarmee wordt voorzien in de groeiende vraag naar betaalbare huisvesting voor één- en tweepersoonshuishoudens binnen het verzorgingsgebied van Acantus.

Opdrachtgever
Acantus, Veendam
Ontwikkeling en realisatie
Rottinghuis' Aannemingsbedrijf
Architect
VMEZ Architecten, Drachten
Omschrijving
50 energiezuinige sociale huur appartementen
Status
in uitvoering
Periode
juni 2023 - juni 2024
Oppervlakte
4600 m2
PMC
7 en 8

Betaalbaar en duurzaam

Het ontwerp voor het appartementencomplex is van VMEZ Architecten uit Drachten. De appartementen worden energiezuinig en met een warmtepomp wordt voorzien in verwarming en warm water middels een warmtepomp waarvoor in totaal 26 bodembronnen zijn aangebracht onder het gebouw. Daarnaast zorgen 20 zonnepanelen voor het opwekken van duurzame energie waarmee dit complex bijna-energieneutraal (BENG) wordt. Dit maakt de woningen comfortabel en energiezuinig. In juni 2023 is gestart met de nieuwbouw en de verwachting is om in de zomer van 2024 het project op te leveren. 

Het project is belangrijk voor de leefbaarheid volgens Anita Tijsma, bestuurder van Acantus: “In Veendam is een grote vraag naar woningen dichtbij voorzieningen. Met de bouw van deze appartementen kunnen we 50 huishoudens van een comfortabele woning voorzien op een centrale plek in Veendam. We zijn er trots op dat we dit met elkaar van de grond krijgen.”

Herbestemming

Voor de herbestemming van het Lloydsterras naar een woongebied, is zowel de visie van Acantus als gemeente Veendam doorslaggevend geweest. Naast de kwaliteit van de woonruimte is ook de kwaliteit van de buitenruimte meegenomen. Zo geeft de gemeente ruimte aan een groene en plezierige omgeving met de aanleg van een park. Dit biedt de bewoners van Lloydsterras en de aangrenzende Molenstreek een fijne en veilige woonomgeving. Wethouder Henk Jan Schmaal: “Een mooie ontwikkeling in het gebied. Hier laten we zien dan kwaliteit in ruimtelijk ontwikkeling geen bijvast is, maar zorgt voor een waardevolle plek. Met de bouw van de 50 sociale huurappartementen wordt dezw bijdrage geleverd aan de uitbreiding van de sociale woningvoorraad en aan de beeldkwaliteit van Veendam."